Bekende Londense taxi wil Europa veroveren

London cab

De Londense ‘black cabs’ zijn beroemd om hun ruimte. Straks is die luxe misschien ook wel voor ons weggelegd en dan nog wel in de elektrische versie. De Britse producent van de auto’s wil met elektrische taxi’s het Europese vasteland veroveren.

London Taxi Co. maakt het grootste deel van de taxi’s . Het heeft nu een taxi met een elektrische motor uitgerust. Daarbij komt een benzinemotor zodat de auto’s nog een stuk verder kunnen rijden.

In eerste instantie wil het bedrijf de befaamde taxi’s aan Parijse taxibedrijven te verkopen. Later moeten steden als Barcelona, Oslo, Amsterdam en Berlijn daarbij komen, schrijft Bloomberg.

Luchtvervuiling

De elektrische motor zou goed van pas komen, veel steden kampen met luchtvervuiling, onder meer door het verkeer.

Volgens London Taxi Co. heeft de beperkte actieradius van elektrische auto’s tot nu toe voorkomen dat er veel elektrische taxi’s rondrijden.

Elektrische taxi’s populairder

In Parijs kunnen klanten van G7 (een grote taxi-onderneming) en Uber nu al aangeven een elektrische of hybride taxi te willen. In Nederland rijden ook al elektrische taxi’s rond. Zo rijdt Schipholtaxi al met Tesla’s en zijn andere taxibedrijven reeds gestart met elektrische taxi’s.

Op het Centraal Station in Amsterdam krijgen groene taxi’s nu al voorrang op vervuilende taxi’s.

London Taxi Co. steekt nu 400 miljoen dollar in een nieuwe fabriek.

Bron: RTLZ